Zpracujeme ze surovin těsto, které dáme odležet na 30 minut do ledničky. Mezitím oloupeme jablka, odstraníme jádřinec a vložíme na 5 minut do vroucí vody, do které jsme vymačkali šťávu z půl citronu. Poté vyndáme a necháme vychladit. Těsto namačkáme do kulaté formy (těstem vyložíme i okraje), naskládáme celá jablka, zalijeme tvarohovou směsí a vršky jablek pokapeme medem. Pečeme asi 35 minut, necháme vychladit a přelijeme ořechovou želatinou.
Ořechová želatina: Uvaříme klasicky želatinu, poté rychle vmícháme mleté ořechy a nalijeme na koláč. Ač se zdá pracný, není tomu tak a výsledná chuť je opravdu úžasná.
Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán…
více o Penne s ořechovou omáčkou
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní…
více o Jablkový koláč od babičky
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na…
více o Piškotové řezy s jablky
Maso smíchejte s 100g libovolného sýra dle vaší chuti (zkusila jsem Nivu nahrubo nastrouhanou, bylo to velice dobré), 2…
více o Ruské placičky podle Moniky