Třeme tuk, přidáváme střídavě cukr a žloutek, část mouky, mléko, šťávu a kůru z citronu a nakonec vmícháme zbytek mouky s práškem do pečiva. Do vymazané a vysypané dortové formy rozetřeme těsto, poklademe hustě pokrájenou rebarborou, posypeme hrstí rozdrobených piškotů, rozinkami, skořicí, vanilkovým cukrem, hrstičkou pískového cukru a dáme péct. V horkovzdušné troubě jsem pekla cca 20 minut při 170 °C.
Když se koláč dopéká, navršíme na něj sníh ze třech bílků oslazený 3 lžícemi cukru, snížíme teplotu a zapečeme (dosušíme) do růžova. S tímto reveňovým dortíkem rodinu každoročně potěším a přiznávám, že na doporučovaný rybíz ještě nedošlo. Při jeho použití bych pouze některé ingredience na náplň vynechala (skořice, rozinky).
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby…
více o Zapečené brambory – co dům dal