Máslo, vodu, cukr a kakao povaříme 5 minut a pak 5 minut chladíme. Z povařené hmoty oddělíme 1 sklenici a do ní vmícháme 8–9 lžic kokosu. Tato hmota se později nalije ihned po upečení na ještě teplý koláč.
Polohrubou mouku, vejce, prášek do pečiva a vanilkový cukr ušleháme a přilijeme zbytek uvařené hmoty. Těsto vylijeme na plech a pečeme v troubě asi 15 minut při 170 stupních. Poté ještě na horký koláč nalijeme oddělenou sklenici uvařené hmoty smíchané s kokosem.
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, olej a vejce. Těsto nalijeme na plech a posypeme kokosem smíchaným s…
více o Koláč s kokosem a šlehačkou
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka