Máslo, vodu, cukr a kakao povaříme 5 minut a pak 5 minut chladíme. Z povařené hmoty oddělíme 1 sklenici a do ní vmícháme 8–9 lžic kokosu. Tato hmota se později nalije ihned po upečení na ještě teplý koláč.
Polohrubou mouku, vejce, prášek do pečiva a vanilkový cukr ušleháme a přilijeme zbytek uvařené hmoty. Těsto vylijeme na plech a pečeme v troubě asi 15 minut při 170 stupních. Poté ještě na horký koláč nalijeme oddělenou sklenici uvařené hmoty smíchané s kokosem.
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, olej a vejce. Těsto nalijeme na plech a posypeme kokosem smíchaným s…
více o Koláč s kokosem a šlehačkou
Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv.…
více o Skvělý těstovinový salát
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka