ml
hnědý rum
dle chuti, ale aby to nebylo moc řídké, já to dělám od oka
1
ks
měkký tvaroh
polotučný, ve vaničce
1
plechovka
ananasový kompot
ale může být i jiné ovoce, např. jahody
1
ks
margotka
Postup přípravy receptu
Dáme si předehřát troubu na 160 °C, vymažeme a vysypeme si formu na pečení kokosem (nejlépe vyšší kulatou, s oddělávacím dnem). Ve větší míse smícháme ingredience na korpus a vložíme do trouby na 40–45 minut (horkovzdušná).
Mezitím si v hlubší míse smícháme ingredience na krém, což je tvaroh, rum a vanilkový cukr. Hotovou směs dáme vychladit do lednice, než se upeče korpus. Jakmile vytáhneme korpus, tak jej vyklopíme a necháme vychladnout.
Na vychladlý korpus namažeme studený krém a poklademe ananasem (či jiným ovocem) a posypeme nastrouhanou margotkou.
Vše je hotovo a můžeme podávat, všem moc chutnal. Dobrou chuť!
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci