ml
hnědý rum
dle chuti, ale aby to nebylo moc řídké, já to dělám od oka
1
ks
měkký tvaroh
polotučný, ve vaničce
1
plechovka
ananasový kompot
ale může být i jiné ovoce, např. jahody
1
ks
margotka
Postup přípravy receptu
Dáme si předehřát troubu na 160 °C, vymažeme a vysypeme si formu na pečení kokosem (nejlépe vyšší kulatou, s oddělávacím dnem). Ve větší míse smícháme ingredience na korpus a vložíme do trouby na 40–45 minut (horkovzdušná).
Mezitím si v hlubší míse smícháme ingredience na krém, což je tvaroh, rum a vanilkový cukr. Hotovou směs dáme vychladit do lednice, než se upeče korpus. Jakmile vytáhneme korpus, tak jej vyklopíme a necháme vychladnout.
Na vychladlý korpus namažeme studený krém a poklademe ananasem (či jiným ovocem) a posypeme nastrouhanou margotkou.
Vše je hotovo a můžeme podávat, všem moc chutnal. Dobrou chuť!
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán…
více o Penne s ořechovou omáčkou
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové