ml
hnědý rum
dle chuti, ale aby to nebylo moc řídké, já to dělám od oka
1
ks
měkký tvaroh
polotučný, ve vaničce
1
plechovka
ananasový kompot
ale může být i jiné ovoce, např. jahody
1
ks
margotka
Postup přípravy receptu
Dáme si předehřát troubu na 160 °C, vymažeme a vysypeme si formu na pečení kokosem (nejlépe vyšší kulatou, s oddělávacím dnem). Ve větší míse smícháme ingredience na korpus a vložíme do trouby na 40–45 minut (horkovzdušná).
Mezitím si v hlubší míse smícháme ingredience na krém, což je tvaroh, rum a vanilkový cukr. Hotovou směs dáme vychladit do lednice, než se upeče korpus. Jakmile vytáhneme korpus, tak jej vyklopíme a necháme vychladnout.
Na vychladlý korpus namažeme studený krém a poklademe ananasem (či jiným ovocem) a posypeme nastrouhanou margotkou.
Vše je hotovo a můžeme podávat, všem moc chutnal. Dobrou chuť!
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Do spodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta,…
více o Hemenex v listovém těstu
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem