ml
hnědý rum
dle chuti, ale aby to nebylo moc řídké, já to dělám od oka
1
ks
měkký tvaroh
polotučný, ve vaničce
1
plechovka
ananasový kompot
ale může být i jiné ovoce, např. jahody
1
ks
margotka
Postup přípravy receptu
Dáme si předehřát troubu na 160 °C, vymažeme a vysypeme si formu na pečení kokosem (nejlépe vyšší kulatou, s oddělávacím dnem). Ve větší míse smícháme ingredience na korpus a vložíme do trouby na 40–45 minut (horkovzdušná).
Mezitím si v hlubší míse smícháme ingredience na krém, což je tvaroh, rum a vanilkový cukr. Hotovou směs dáme vychladit do lednice, než se upeče korpus. Jakmile vytáhneme korpus, tak jej vyklopíme a necháme vychladnout.
Na vychladlý korpus namažeme studený krém a poklademe ananasem (či jiným ovocem) a posypeme nastrouhanou margotkou.
Vše je hotovo a můžeme podávat, všem moc chutnal. Dobrou chuť!
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení