2.5
Bílky vyšleháme na tuhý sníh, přidáme třetinu dávky cukru. Zbytek cukru a vanilkový cukr vyšleháme se žloutky a Herou… více o Tvarohový koláč s rebarborou
Všechny přísady na těsto smícháme. Mléko dáme podle potřeby, těsto nemá být tuhé, ale ani řídké, asi jako piškotové.… více o Jogurtový koláč s rebarborou
Mouku smísenou s práškem do pečiva, cukr tuk, sůl, vodu a vejce na vále zpracujeme v tužší těsto. Těsto rozválíme na… více o Moučník s revení (rebarborou) nebo jablky
Také jste si z obchodu přinesli bylinky v květináči a po pár dnech jste zjistili, že začínají… Celý článek
Chladnější počasí si žádá teplejší oblečení. Jenže někdy prostě nestačí, že si vezmete svetr a… Celý článek
Venkovní teploty bohužel rychle klesají dolů, a tak až domů dorazíte zkřehlí, uvařte si… Celý článek
Receptů na krémové polévky existuje spousta, všechny mají ale jedno společné - jsou husté,… Celý článek
Maso nakrájíme jako na guláš, na oleji osmahneme do světle růžova nakrájenou cibuli, zasypeme oběma paprikami a přidáme… více o Maďarská variace
Tuk, cukr a vajíčka utřeme do pěny, přidáme vše ostatní a vyšleháme. Těsto nalijeme na vymazaný plech s vyšším okrajem,… více o Rynglový koláč
Pangasiuse (čerstvou rybu nebo rozmrazenou) nejdříve potřeme solí a bohatě posypeme čerstvě nadrceným barevným pepřem z… více o Pangasius na kari
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Slijeme vodu, přidáme vejce, sůl, strouhanku a polohrubou mouku, tak aby… více o Chlupaté knedlíky
Vajíčko rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Poté přilijeme vodu a pořádně… více o Bublanina podle babiččiny kuchařky
Nejprve dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Poté na rozpáleném olivovém oleji zprudka orestujeme na jemno… více o Tagliatelle se smetanovou omáčkou se špenátem a kuřecím masem
Postup Plátky lasagní musíme spařit ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje a vhodit do studené vody s ledem, aby… více o Lasagne
Nakrájejte a připravte si všechny ingredience. Vymažte si mísu olejem a skládejte na sebe rovnoměrně všechny… více o Krkovice na šlehačce
Zeleninu ostrouhat a nakrájet, maso také nakrájet. Dát do hrnce, vařit (ale nesolit). Maso vytáhnout, zbytek… více o Jemná zeleninová polévka
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme… více o Pikantní losos na zelenině
Mleté ořechy promícháme s cukrem, kakaem, rumem a máslem na tvárnou hmotu. Rozdělíme ji podle počtu třešní na stejné… více o Rumové nepečené košíčky
Na pánvi rozehřejeme olivový olej,osmahneme cibulku, přidáme ostatní ingredience a zalijeme rozšlehaným vajíčkem.… více o Cuketová omeleta