Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme změklé máslo, prosátou mouku s kypřicím práškem, špetku soli a vypracujeme vláčné těsto. Rovnoměrně jej namačkáme do vymazané a vysypané koláčové formy, uděláme zvýšené okraje. (Kdo nemá koláčovou formu, může použít dortovou a vložit pečicí papír.) Spodní část těsta propícháme vidličkou.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Vanilkový cukr, cukr, tvaroh a žloutky dohladka vymícháme, přidáme sníh a pudinkový prášek. Směs rozetřeme na připravené těsto. Poklademe na plátky (nebo třetinky) pokrájenými jablky, lehounce zaprášíme skořicí.
V troubě předehřáté na 180 °C pečeme cca 25 minut.
Smíchá se mouka s práškem do pečiva, přidá cukr, skořice, ořechy, nakrájená jablka a nakonec vejce. Vše se smíchá a…
více o Jiřinčina skořicová bábovka
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše
Maso nakrájet na plátky a naklepat.Potřít kořením na křidélka rozmýchaným v oleji a dát opect z prudka z obou stran na…
více o Vepřové plátky po čínsku
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa