Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme změklé máslo, prosátou mouku s kypřicím práškem, špetku soli a vypracujeme vláčné těsto. Rovnoměrně jej namačkáme do vymazané a vysypané koláčové formy, uděláme zvýšené okraje. (Kdo nemá koláčovou formu, může použít dortovou a vložit pečicí papír.) Spodní část těsta propícháme vidličkou.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Vanilkový cukr, cukr, tvaroh a žloutky dohladka vymícháme, přidáme sníh a pudinkový prášek. Směs rozetřeme na připravené těsto. Poklademe na plátky (nebo třetinky) pokrájenými jablky, lehounce zaprášíme skořicí.
V troubě předehřáté na 180 °C pečeme cca 25 minut.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček