Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme změklé máslo, prosátou mouku s kypřicím práškem, špetku soli a vypracujeme vláčné těsto. Rovnoměrně jej namačkáme do vymazané a vysypané koláčové formy, uděláme zvýšené okraje. (Kdo nemá koláčovou formu, může použít dortovou a vložit pečicí papír.) Spodní část těsta propícháme vidličkou.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Vanilkový cukr, cukr, tvaroh a žloutky dohladka vymícháme, přidáme sníh a pudinkový prášek. Směs rozetřeme na připravené těsto. Poklademe na plátky (nebo třetinky) pokrájenými jablky, lehounce zaprášíme skořicí.
V troubě předehřáté na 180 °C pečeme cca 25 minut.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Do hrnce vlijeme 1,5l vody, vsypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, okořeníme kmínem, majoránkou, zázvorem a…
více o Česneková polévka oukrop
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou