Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme změklé máslo, prosátou mouku s kypřicím práškem, špetku soli a vypracujeme vláčné těsto. Rovnoměrně jej namačkáme do vymazané a vysypané koláčové formy, uděláme zvýšené okraje. (Kdo nemá koláčovou formu, může použít dortovou a vložit pečicí papír.) Spodní část těsta propícháme vidličkou.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Vanilkový cukr, cukr, tvaroh a žloutky dohladka vymícháme, přidáme sníh a pudinkový prášek. Směs rozetřeme na připravené těsto. Poklademe na plátky (nebo třetinky) pokrájenými jablky, lehounce zaprášíme skořicí.
V troubě předehřáté na 180 °C pečeme cca 25 minut.
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort