Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřicí prášek a mouku. Vše smícháme v hladké polotuhé těsto, které rozetřeme na vymazaný plech. Na takto syrové těsto dáme rozmíchaný měkký tvaroh s cukrem, posypeme rybízem a navrch posypeme drobenkou. Dáme do předehřáté trouby a pečeme na 150 °C cca 30 minut.
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové