3.12
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme změklé máslo, prosátou mouku s kypřicím práškem, špetku soli a vypracujeme… více o Koláč s tvarohem a jablky
Lehce utřeme žloutky, cukr a olej. Vmícháme opatrně mouku a sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč.… více o Peřinkový koláč s tvarohem nebo jablky
Do mísy dáme zakysanou smetanu (kelímek nevyhazujeme, budeme potřebovat na odměření mouky a cukru). Přidáme vejce, cukr… více o Rychlý koláč s tvarohem a ovocem
Představte si dezert, který už po jedné lžičce roztančí vaše chuťové buňky. Ano, řeč je o… Celý článek
Vepřové maso se u nás těší obrovské oblibě. Správně připravené pečené vepřové chce svůj čas, a… Celý článek
V ponurých podzimních a zimních dnech člověka máloco uspokojí tak, jako chutné, teplé a dobré… Celý článek
Upečte si něco sladkého, co potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaši duši. Máme pro vás… Celý článek
Brambory oloupeme a omyjeme. V osolené vroucí vodě je vaříme asi 20 minut a slijeme. Mezitím opláchneme a osušíme… více o Pečení pstruzi
Nejprve připravíme kvásek. Droždí rozetřeme vařečkou s trochou cukru na řídkou kaši. Přilijeme zhruba polovinu vlažného… více o Kynutý koláč s drobenkou plněný po upečení
**Koktejl:** do nádoby nasypte jednu malou lžičku cukru, přidejte plnější lžičku kakaa či čokolády a podle chutě… více o Neuspávající pití
Do pekáče nakrájíme cibuli, přidáme mražené zelené fazolky (pokud máme čerstvé, tak je krátce povaříme). Přidáme pivo,… více o Utopenci z pece
Houby očistíme a rozkrájíme na kousky. Důkladně je ve studené vodě propláchneme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a… více o Houbová žemlovka
Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme … více o Tetino maso
Čočku, hrách a fazole namočíme přes noc, druhý den je v téže vodě krátce povaříme, přidáme kroupy a vaříme do změknutí… více o Hrstková polévka z Hané
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. … více o Bábovka pro pilně pracující
1. Řízky naklepeme, ochutíme jako obvykle, mírně posypeme vegetou. 2. Housky se slaninou nakrájíme na malinké kostičky… více o Pikantní drůbeží řízky
Ve větším hrnci osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme protlak a dobře osestujeme, aby protlak… více o Hovězí guláš podle Hanze
Všechny suroviny na těsto, kromě mouky, smícháme nad párou, nebo na slabém ohni a teplé rozpuštěné vlijeme do mouky.… více o Krémeš od neterky
v jedné misce smícháme mouku, sodu a sůl. v druhé misce smícháme podmáslí, vejce, olej a cukr - dobře ušleháme a… více o Muffiny podle Nigelly