Mouku s práškem do pečiva prosijeme na vál, přidáme vše ostatní a vypracujeme těsto. Rozválíme (nejlépe na pečicím papíru) a vyložíme jím dno a asi 2 cm stěny středně velké koláčové formy (já peču na hlubokém plechu 23×33 cm). Přečnívající těsto odřízneme a koláč uložíme tak na půl hodiny do chladu. Potom na těsto naskládáme ovoce. Vynikající jsou kompotované broskve nebo švestky atd. a na ovoce naklademe lžící tvarohovou náplň, kterou jsme jen smíchali dohromady. Okraje těsta přiklopíme na náplň a ozdobně přimáčkneme dokola vidličkou. Ze zbylého těsta, které jsme odřízli, můžeme udělat mřížky nebo vykrájíme srdíčka, kytičky atd. a volně rozložíme na tvaroh.
Kombinace tvarohu, skořice a medu je lahodná a chutná i těm, co jinak tvaroh opravdu nemusí.
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha