Mouku s práškem do pečiva prosijeme na vál, přidáme vše ostatní a vypracujeme těsto. Rozválíme (nejlépe na pečicím papíru) a vyložíme jím dno a asi 2 cm stěny středně velké koláčové formy (já peču na hlubokém plechu 23×33 cm). Přečnívající těsto odřízneme a koláč uložíme tak na půl hodiny do chladu. Potom na těsto naskládáme ovoce. Vynikající jsou kompotované broskve nebo švestky atd. a na ovoce naklademe lžící tvarohovou náplň, kterou jsme jen smíchali dohromady. Okraje těsta přiklopíme na náplň a ozdobně přimáčkneme dokola vidličkou. Ze zbylého těsta, které jsme odřízli, můžeme udělat mřížky nebo vykrájíme srdíčka, kytičky atd. a volně rozložíme na tvaroh.
Kombinace tvarohu, skořice a medu je lahodná a chutná i těm, co jinak tvaroh opravdu nemusí.
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou…
více o Chuťovky s jemnou pomazánkou
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem