Mouku s práškem do pečiva prosijeme na vál, přidáme vše ostatní a vypracujeme těsto. Rozválíme (nejlépe na pečicím papíru) a vyložíme jím dno a asi 2 cm stěny středně velké koláčové formy (já peču na hlubokém plechu 23×33 cm). Přečnívající těsto odřízneme a koláč uložíme tak na půl hodiny do chladu. Potom na těsto naskládáme ovoce. Vynikající jsou kompotované broskve nebo švestky atd. a na ovoce naklademe lžící tvarohovou náplň, kterou jsme jen smíchali dohromady. Okraje těsta přiklopíme na náplň a ozdobně přimáčkneme dokola vidličkou. Ze zbylého těsta, které jsme odřízli, můžeme udělat mřížky nebo vykrájíme srdíčka, kytičky atd. a volně rozložíme na tvaroh.
Kombinace tvarohu, skořice a medu je lahodná a chutná i těm, co jinak tvaroh opravdu nemusí.
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí…
více o Vepřové závitky se zelím
Palačinky usmažíme běžným způsobem z uvedených ingrediencí. Odkládám je na papírový ubrousek - aby vpil přebytečný olej…
více o Zapečené palačinky s brokolicí
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem