Mouku s práškem do pečiva prosijeme na vál, přidáme vše ostatní a vypracujeme těsto. Rozválíme (nejlépe na pečicím papíru) a vyložíme jím dno a asi 2 cm stěny středně velké koláčové formy (já peču na hlubokém plechu 23×33 cm). Přečnívající těsto odřízneme a koláč uložíme tak na půl hodiny do chladu. Potom na těsto naskládáme ovoce. Vynikající jsou kompotované broskve nebo švestky atd. a na ovoce naklademe lžící tvarohovou náplň, kterou jsme jen smíchali dohromady. Okraje těsta přiklopíme na náplň a ozdobně přimáčkneme dokola vidličkou. Ze zbylého těsta, které jsme odřízli, můžeme udělat mřížky nebo vykrájíme srdíčka, kytičky atd. a volně rozložíme na tvaroh.
Kombinace tvarohu, skořice a medu je lahodná a chutná i těm, co jinak tvaroh opravdu nemusí.
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim…
více o Bramborové lívanečky s jablky
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto…
více o Zapečené flíčky se šunkou
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, potřeme hořčicí s rozmačkaným česnekem a posypeme grilovacím kořením…
více o Kotlety pečené v alobalu