Mouku s práškem do pečiva prosijeme na vál, přidáme vše ostatní a vypracujeme těsto. Rozválíme (nejlépe na pečicím papíru) a vyložíme jím dno a asi 2 cm stěny středně velké koláčové formy (já peču na hlubokém plechu 23×33 cm). Přečnívající těsto odřízneme a koláč uložíme tak na půl hodiny do chladu. Potom na těsto naskládáme ovoce. Vynikající jsou kompotované broskve nebo švestky atd. a na ovoce naklademe lžící tvarohovou náplň, kterou jsme jen smíchali dohromady. Okraje těsta přiklopíme na náplň a ozdobně přimáčkneme dokola vidličkou. Ze zbylého těsta, které jsme odřízli, můžeme udělat mřížky nebo vykrájíme srdíčka, kytičky atd. a volně rozložíme na tvaroh.
Kombinace tvarohu, skořice a medu je lahodná a chutná i těm, co jinak tvaroh opravdu nemusí.
Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv.…
více o Skvělý těstovinový salát
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem)…
více o Čočková polévka s klobásou