Máslo utřeme do pěny a zašleháme do něj vejce, cukr a koření. Mouku smícháme s mandlemi a smícháme s utřenou hmotou. Těsto se také dobře připravuje v robotu, který zadělá všechny přísady v těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme na půl až hodinu do lednice. Potom mezi dvěma foliemi igelitu vyválíme placku, vtlačíme ji do vymaštěné koláčové formy. Těsto, které přesahuje formu, odkrojíme a vykrájíme z něho různé tvary – hvězdičky, kytičky, zvonky apod. Těsto ve formě potřeme marmeládou, navrch položíme ozdobně vykrájené tvary a pečeme při cca 180 °C do růžova. Okraj koláče a vrchní ozdoby můžeme také potřít rozšlehaným žloutkem a poklást mandlemi nebo oříšky.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Zhladké mouky ,tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 nimut odležet v chladničce,aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky