Máslo utřeme do pěny a zašleháme do něj vejce, cukr a koření. Mouku smícháme s mandlemi a smícháme s utřenou hmotou. Těsto se také dobře připravuje v robotu, který zadělá všechny přísady v těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme na půl až hodinu do lednice. Potom mezi dvěma foliemi igelitu vyválíme placku, vtlačíme ji do vymaštěné koláčové formy. Těsto, které přesahuje formu, odkrojíme a vykrájíme z něho různé tvary – hvězdičky, kytičky, zvonky apod. Těsto ve formě potřeme marmeládou, navrch položíme ozdobně vykrájené tvary a pečeme při cca 180 °C do růžova. Okraj koláče a vrchní ozdoby můžeme také potřít rozšlehaným žloutkem a poklást mandlemi nebo oříšky.
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu