Máslo utřeme do pěny a zašleháme do něj vejce, cukr a koření. Mouku smícháme s mandlemi a smícháme s utřenou hmotou. Těsto se také dobře připravuje v robotu, který zadělá všechny přísady v těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme na půl až hodinu do lednice. Potom mezi dvěma foliemi igelitu vyválíme placku, vtlačíme ji do vymaštěné koláčové formy. Těsto, které přesahuje formu, odkrojíme a vykrájíme z něho různé tvary – hvězdičky, kytičky, zvonky apod. Těsto ve formě potřeme marmeládou, navrch položíme ozdobně vykrájené tvary a pečeme při cca 180 °C do růžova. Okraj koláče a vrchní ozdoby můžeme také potřít rozšlehaným žloutkem a poklást mandlemi nebo oříšky.
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské…
více o Jablečná buchta s pudinkem