Máslo utřeme do pěny a zašleháme do něj vejce, cukr a koření. Mouku smícháme s mandlemi a smícháme s utřenou hmotou. Těsto se také dobře připravuje v robotu, který zadělá všechny přísady v těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme na půl až hodinu do lednice. Potom mezi dvěma foliemi igelitu vyválíme placku, vtlačíme ji do vymaštěné koláčové formy. Těsto, které přesahuje formu, odkrojíme a vykrájíme z něho různé tvary – hvězdičky, kytičky, zvonky apod. Těsto ve formě potřeme marmeládou, navrch položíme ozdobně vykrájené tvary a pečeme při cca 180 °C do růžova. Okraj koláče a vrchní ozdoby můžeme také potřít rozšlehaným žloutkem a poklást mandlemi nebo oříšky.
Všechny suroviny umícháme, rozetřeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme. Upečený a vychladlý koláč…
více o Jednoduchý jablkový koláč
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka