Smícháme mléko, droždí, cukr, trochu mouky a zaděláme kvásek v hrnečku.
Mouku, cukr, žloutky, olej a kvásek propracujeme na válu, dáme do mísy a necháme kynout. Vykynuté těsto rozděláme na malé bochánky, rozmáčkneme je skleničkou a naplníme povidly a drobenkou. Necháme ještě chvíli kynout a pak je upečeme dozlatova.
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Nejprve si banány oloupeme a pak rozkrojíme na půl a položíme na talířek. Mléko s kakaem pak spojíme, aby vznikl jakoby…
více o Banány s čokoládovou polevou