Smícháme mléko, droždí, cukr, trochu mouky a zaděláme kvásek v hrnečku.
Mouku, cukr, žloutky, olej a kvásek propracujeme na válu, dáme do mísy a necháme kynout. Vykynuté těsto rozděláme na malé bochánky, rozmáčkneme je skleničkou a naplníme povidly a drobenkou. Necháme ještě chvíli kynout a pak je upečeme dozlatova.
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji(cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu
Mleté maso si vložíme do mísy, vložíme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
…
více o Rajská omáčka od Verunky
Dortovou formu vytřeme máslem. Na dno formy poklademe celé piškoty. Poté si připravíme krém následujícím způsobem. Do…
více o Piškotový dort s jahodami