Smícháme mléko, droždí, cukr, trochu mouky a zaděláme kvásek v hrnečku.
Mouku, cukr, žloutky, olej a kvásek propracujeme na válu, dáme do mísy a necháme kynout. Vykynuté těsto rozděláme na malé bochánky, rozmáčkneme je skleničkou a naplníme povidly a drobenkou. Necháme ještě chvíli kynout a pak je upečeme dozlatova.
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka