Z droždí, trošky cukru a mléka si připravíme kvásek. Mouku prosejeme, přidáme špetku soli, rozehřáté vychladlé máslo, 2 žloutky, mléko, kvásek a cukr. Zaděláme vláčné těsto a necháme jej vykynout.
Těsto si rozdělíme na dílky, které plníme různými náplněmi. Navrch sypeme drobenku.
Před drobenkou potřeme bílkem a po upečení máslem.
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Dáme vařit maso v bujonu. Usmažíme palačinky z polohrubé mouky, vajec, vody, mléka a soli na rozpáleném oleji a hotové…
více o Palačinky plněné kuskusem
Na oleji orestujete na velké kusy nakrájený petržel a brambory. Přidáte nastrouhaný zázvor a najemno nasekaný česnek a…
více o Polévka z medvědího česneku