Z mouky, kvásku, mléka, oleje, vejce a cukru vypracujeme těsto (ingredience psány přibližně), které se nelepí a necháme vykynout. Rozinky naložíme v rumu. V misce smícháme tvaroh s vanilkovým cukrem, citronovou kůrou, šťávou a mlékem, poté zakapáváme rumem z naložených rozinek, dokud tvaroh není hezky vláčný. Lepší je spíše řidší konzistence, asi jako jogurt.
Z těsta uděláme kruhové placičky a necháme ještě chvilku kynout pod utěrkou, ve středu promáčkneme a naplníme napůl tvarohovou náplní a napůl marmeládou (nebo mákem nebo celé naplníme jen tvarohovou plnkou). Ozdobíme rozinkami naloženými v rumu. Okraje koláčku potřeme vajíčkem a dáme péci asi na 30 minut na 180 °C.
Vezmeme si největší misku a dáme do ní 3 misky po 5 vajíčkách, ale jen žloutek. Dále nasypeme polohrubou mouku (100 g)…
více o Koláčky pro každou příležitost
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa