Z mouky, kvásku, mléka, oleje, vejce a cukru vypracujeme těsto (ingredience psány přibližně), které se nelepí a necháme vykynout. Rozinky naložíme v rumu. V misce smícháme tvaroh s vanilkovým cukrem, citronovou kůrou, šťávou a mlékem, poté zakapáváme rumem z naložených rozinek, dokud tvaroh není hezky vláčný. Lepší je spíše řidší konzistence, asi jako jogurt.
Z těsta uděláme kruhové placičky a necháme ještě chvilku kynout pod utěrkou, ve středu promáčkneme a naplníme napůl tvarohovou náplní a napůl marmeládou (nebo mákem nebo celé naplníme jen tvarohovou plnkou). Ozdobíme rozinkami naloženými v rumu. Okraje koláčku potřeme vajíčkem a dáme péci asi na 30 minut na 180 °C.
Vezmeme si největší misku a dáme do ní 3 misky po 5 vajíčkách, ale jen žloutek. Dále nasypeme polohrubou mouku (100 g)…
více o Koláčky pro každou příležitost
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)