l
mléko polotučné
jen nalijte, pozor musí to být přesně
Mouky
50
g
hladká mouka
dáte-li více, tak se přepeče
100
g
polohrubá mouka
dáte-li více, tak se neupeče
Vajíčka
3
miska
vejce
1 miska = 5 vajíček
Cukry
30
g
cukr krystal
nezapomenout
Prášky
2
balení
prášek do pečiva
Postup přípravy receptu
Vezmeme si největší misku a dáme do ní 3 misky po 5 vajíčkách, ale jen žloutek. Dále nasypeme polohrubou mouku (100 g) a zamícháme. Nasypeme cukr krystal (30 g) a 2 balení kypřicího prášku.
Nalijeme 1 l vlažné vody, 1 l polotučného mléka a 20 ml slunečnicového oleje. Zamícháme.
Nalijeme horkou vodu (40 ml) a zamícháme. Nasypeme hladkou mouku (50 g), znovu zamícháme a necháme 2–3 minuty vykynout.
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Do litru vody přidáme půlku bujónu, nakrájený brambor na malé kostičky a nadrobno nasekané květákové růžičky, vše dáme…
více o Rychlá květáková polévka
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Rybízový koláč s tvarohem