l
mléko polotučné
jen nalijte, pozor musí to být přesně
Mouky
50
g
hladká mouka
dáte-li více, tak se přepeče
100
g
polohrubá mouka
dáte-li více, tak se neupeče
Vajíčka
3
miska
vejce
1 miska = 5 vajíček
Cukry
30
g
cukr krystal
nezapomenout
Prášky
2
balení
prášek do pečiva
Postup přípravy receptu
Vezmeme si největší misku a dáme do ní 3 misky po 5 vajíčkách, ale jen žloutek. Dále nasypeme polohrubou mouku (100 g) a zamícháme. Nasypeme cukr krystal (30 g) a 2 balení kypřicího prášku.
Nalijeme 1 l vlažné vody, 1 l polotučného mléka a 20 ml slunečnicového oleje. Zamícháme.
Nalijeme horkou vodu (40 ml) a zamícháme. Nasypeme hladkou mouku (50 g), znovu zamícháme a necháme 2–3 minuty vykynout.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček