l
mléko polotučné
jen nalijte, pozor musí to být přesně
Mouky
50
g
hladká mouka
dáte-li více, tak se přepeče
100
g
polohrubá mouka
dáte-li více, tak se neupeče
Vajíčka
3
miska
vejce
1 miska = 5 vajíček
Cukry
30
g
cukr krystal
nezapomenout
Prášky
2
balení
prášek do pečiva
Postup přípravy receptu
Vezmeme si největší misku a dáme do ní 3 misky po 5 vajíčkách, ale jen žloutek. Dále nasypeme polohrubou mouku (100 g) a zamícháme. Nasypeme cukr krystal (30 g) a 2 balení kypřicího prášku.
Nalijeme 1 l vlažné vody, 1 l polotučného mléka a 20 ml slunečnicového oleje. Zamícháme.
Nalijeme horkou vodu (40 ml) a zamícháme. Nasypeme hladkou mouku (50 g), znovu zamícháme a necháme 2–3 minuty vykynout.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující
Ořechy a čokoládu nalámeme (např. válečkem přes mikrotenový sáček) a smícháme s ostatními sypkými přísadami.
Zvlášť…
více o Čokoládovo-ořechové muffiny
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč