Vypracujeme těsto a necháme ho kynout asi hodinu na teplém místě. Zpracujeme šlehačem suroviny na náplň, je možné malinko naředit mlékem, ale pozor, musí zůstat hustá! Z těsta odkrajujeme malé kousky, plníme tvarohovou náplní, do každého koláčku můžeme dát 1-3 rozinky. Zabalíme do buchtičky, potřeme rozšlehaným vejcem, na vršek nasypeme drobenku. Dáme péct do střední trouby. Po upečení potíráme směsí másla a rumu.
Když vás přestane bavit tvořit malé koláčky, doporučujeme udělat několik obrovských (asi 2 na plech) stejným způsobem jako malé, jen je musíte hodně rozplácnout, aby vypadaly jako klasické koláče, a namazat povrch meruňkovou marmeládou, kterou opět posypete drobenkou.
Koláčky i koláče jsou po upečení vláčné, výborné a nevydrží jen proto, že je všichni rychle sníme.
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka a namáčíme do těstíčka z hladké mouky, kečupu a vody. Vody a mouky asi jako…
více o Hermelín v kečupovém těstíčku
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Mléko dáme vařit - osladíme ho. Až se cukr rozpustí, vsypeme ovesné vločky. Ihned nasypeme pudinkový prášek a mícháme.…
více o Rychlá ovesná kaše k snídani