V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélníky asi 10×5 cm. Vrch radílkem poznačíme do mřížky tak, aby obdélníky nebyly porušené. Potíráme rozšlehaným vajíčkem a upečeme.
Polovinu vychladlých obdélníčků potřeme tenčí vrstvou vychladlého pudinku, uložíme jahody, na ně navrstvíme opět pudink a přikryjeme druhou polovinou obdélníčků. Zlehka (přes sítko) posypeme práškovým cukrem.
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů