V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélníky asi 10×5 cm. Vrch radílkem poznačíme do mřížky tak, aby obdélníky nebyly porušené. Potíráme rozšlehaným vajíčkem a upečeme.
Polovinu vychladlých obdélníčků potřeme tenčí vrstvou vychladlého pudinku, uložíme jahody, na ně navrstvíme opět pudink a přikryjeme druhou polovinou obdélníčků. Zlehka (přes sítko) posypeme práškovým cukrem.
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem