V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélníky asi 10×5 cm. Vrch radílkem poznačíme do mřížky tak, aby obdélníky nebyly porušené. Potíráme rozšlehaným vajíčkem a upečeme.
Polovinu vychladlých obdélníčků potřeme tenčí vrstvou vychladlého pudinku, uložíme jahody, na ně navrstvíme opět pudink a přikryjeme druhou polovinou obdélníčků. Zlehka (přes sítko) posypeme práškovým cukrem.
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Čočku propláchneme a dáme namočit do studené vody (stačí 1-2 hodiny). Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Ponecháme v…
více o Pikantní čočka s kuřecím masem
Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce…
více o Jarní ředkvičková pochoutka