Do vlahého ocukrovaného mléka nadrobíme kvasnice a necháme vykynout. Prosijeme mouku, osolíme, osladíme, přidáme žloutky, majolku, olej a přidáme kvásek. Vše zpracujeme a necháme vykynout, já dávám vykynout do mírně vyhřáté trouby (zapnu troubu na 5 minut na 150 °C, poté vypnu a vložím do ní mísu s těstem zakrytou utěrkou). Po vykynutí děláme klasické malé nebo velké koláče uprostřed s tvarohovou náplní a nahoře s povidly a drobenkou.
Vezmeme si největší misku a dáme do ní 3 misky po 5 vajíčkách, ale jen žloutek. Dále nasypeme polohrubou mouku (100 g)…
více o Koláčky pro každou příležitost
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Vepřový bůček, oloupané párky a slaninu umeleme na masovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nakrájenou cibuli, třeným…
více o Jednoduché plněné zelné listy