Do vlahého ocukrovaného mléka nadrobíme kvasnice a necháme vykynout. Prosijeme mouku, osolíme, osladíme, přidáme žloutky, majolku, olej a přidáme kvásek. Vše zpracujeme a necháme vykynout, já dávám vykynout do mírně vyhřáté trouby (zapnu troubu na 5 minut na 150 °C, poté vypnu a vložím do ní mísu s těstem zakrytou utěrkou). Po vykynutí děláme klasické malé nebo velké koláče uprostřed s tvarohovou náplní a nahoře s povidly a drobenkou.
Vezmeme si největší misku a dáme do ní 3 misky po 5 vajíčkách, ale jen žloutek. Dále nasypeme polohrubou mouku (100 g)…
více o Koláčky pro každou příležitost
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Uvaříme těstoviny, voda může být osolená, já jí ale nesolím. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje, ale nemusí být,…
více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč