Kynuté těsto Mléko si ohřejeme v mikrovlnce, v misce do něj rozdrobíme droždí a pocukrujeme. Asi po 20 minutách přidáme vše ostatní… více o Kynuté těsto
Plundrové těsto Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme… více o Plundrové těsto
Linecké těsto Na vál vysypeme hladkou mouku, přidáme cukr a rychle vmícháme vejce, máslo, popř. citronovou kůru. Poté vypracujeme… více o Linecké těsto
Mák je superpotravina, které se nevyrovná ani mléko. Upečte z… Mák je jednou z nejstarších plodin, které se využívají v české kuchyni. Jídla a moučníky s… Celý článek
Nejlepší snídaně, když chcete zhubnout: Vyberte si z těchto… Někdo si bez snídaně nedokáže představit den, jiný to má úplně naopak a ráno by do sebe nic… Celý článek
Papiňák neboli tlakáč: Vynález ze 17. století vám ušetří mnoho… Ušetřit při vaření čas a peníze za energie bylo v minulosti, stejně jako dnes, velké téma. K… Celý článek
Květáková rýže je rychlá a dietní: Připravíte z ní skvělou… Květák je velmi všestranná a variabilní zelenina a jedním z oblíbených způsobů, jak s ním lze… Celý článek
Kuře s paprikou a olivami Omyté papriky opečeme 15 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Necháme vychladnout, oloupeme, zbavíme jádřinců a… více o Kuře s paprikou a olivami
Cibulový koláč – Zwiebelkuchen Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,… více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Jahodové BE-BE řezy Ušleháme smetanu do krémové hmoty, přidáme vanilkové cukry, tvaroh a kysanou smetanu a vše promícháme. Do formy dáme… více o Jahodové BE-BE řezy
Kuřecí kapsy plněné cibulí a sýrem Kuřecí řízky nakrájíme na plátky, můžeme silnější a do nich vyříznout kapsu, nebo větší slabší plátky, které poté… více o Kuřecí kapsy plněné cibulí a sýrem
Povidlový perník Postup je velmi jednoduchý i pro začátečníky. Vše důkladně promíchat a nalít do vymazaného hlubšího plechu. Pečeme při… více o Povidlový perník
Veselá prošívaná deka Uvaříme pudink s osladíme ho. Tvaroh dáme do ubrousku, abychom ho zbavili trochu tekutiny. Do tvarohu ručně vmícháme… více o Veselá prošívaná deka
Falešná dršťková z hlívy Cibuli nakrájejte a na oleji ji nechte zezlátnout. Hlívu omyjte, osušte a nakrájejte na proužky. Potom ji přidejte k… více o Falešná dršťková z hlívy
Tvarohovo-citronový dort Do mísy si dáme mouku, máslo, 40g cukru, 1 žloutek a špetku soli. Vypracujeme těsto, které odložíme na 1 hodinu do… více o Tvarohovo-citronový dort
Tvarohový dort Míša Postup na piškot: všechny suroviny smícháme do hladka a vylijeme do vymazané a vysypané formy. … více o Tvarohový dort Míša
Lískové placičky Máslo utřeme s cukrem, solí a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme vejce a opět třeme do pěny, přisypeme mouku, ořechy a… více o Lískové placičky
Pravý ukrajinský boršč Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající… více o Pravý ukrajinský boršč
Domácí pečené fazole Fazole nechat namočit přes noc. Druhý den slít vodu, fazole přesypat do hrnce, zalít znovu (3 cm nad), a přivést k… více o Domácí pečené fazole