Kynuté těsto Mléko si ohřejeme v mikrovlnce, v misce do něj rozdrobíme droždí a pocukrujeme. Asi po 20 minutách přidáme vše ostatní… více o Kynuté těsto
Plundrové těsto Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme… více o Plundrové těsto
Linecké těsto Na vál vysypeme hladkou mouku, přidáme cukr a rychle vmícháme vejce, máslo, popř. citronovou kůru. Poté vypracujeme… více o Linecké těsto
Víte, co je to vodní kefír a tibetská houba? Odhalte tajemství… Tibetská houba se těší čím dál větší popularitě. Co to je a jak z ní vyrobit domácí kefír,… Celý článek
Bábovky podle cukráře Josefa Maršálka: Upečte si kynutou, třenou… Bábovka neodmyslitelně patří k české gastronomii. A i když se peče v typické formě s komínkem… Celý článek
Znáte okonomiyaki? Tuhle skvělou japonskou omeletu připravíte, i… Pokud milujete jednoduchá, ale přitom neuvěřitelně chutná jídla, japonská omeleta okonomiyaki… Celý článek
Zbyly vám žloutky? 6 receptů, kde je využijete Každému občas zbydou nějaké suroviny z předchozího vaření nebo pečení a láme si hlavu, jak je… Celý článek
Kuřecí řízek s hořčicí Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, posolíme. V misce smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem, vložíme plátky masa a… více o Kuřecí řízek s hořčicí
Nejdecká pudinková buchta Uvaříme pudink a necháme vychladnout. Z vajec, cukru, mouky, mléka, oleje, vanilkového cukru a prášku do pečiva… více o Nejdecká pudinková buchta
Tvarohový nákyp s jablky Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)… více o Tvarohový nákyp s jablky
Vepřové závitky se zelím Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, pokapeme olejem a necháme odležet.… více o Vepřové závitky se zelím
Amur v bylinkovém těstíčku Rybu rozdělíme na porce, pokapeme citronem, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a necháme asi 30 minut… více o Amur v bylinkovém těstíčku
Cheesecake V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. (Jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku… více o Cheesecake
Kuřecí s broskví Na pánvi opečeme na oleji kuřecí maso. Na maso dáme kečup a hořčici podle chuti, půlku broskve, plátek šunky a sýra.… více o Kuřecí s broskví
Rajská omáčka Osmažit na sádle,nebo oleji cibuli 1ks, pak přidat hl.mouku udělat jíšku, dále přidat rajsk.protlak, podusit trochu,… více o Rajská omáčka
Ramen Uvaříme vejce na tvrdo. Do litru vroucí vody nasypeme zeleninu a přidáme nudle. Nezapomeneme osolit. Směs dvě… více o Ramen
Anýzové žaludy Z cukru, mouky, másla, vejce a podrceného anýzu vypracovat těsto. Nechat odpočinout v chladu. Po vychlazení z těsta… více o Anýzové žaludy
Jahodový džem Rozmixujte jahody, pak je nasypte do misky a nasypte ovocný cukr a zamíchejte. Poté nalijte džem do zavařovací sklenice… více o Jahodový džem
Emanuelovo Tiramisu Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků vyšleháme sníh. Do žloutků přidáme Mascarpone, dobře promícháme a nakonec… více o Emanuelovo Tiramisu