g
uzené maso - vařené
ze žebírek, libový bůček apod.
1
sklenice
sterilované zelí
malá
Postup přípravy receptu
Uvaříme kolínka, scedíme a dáme je do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat a překrájíme ho na menší kousky.
Maso, zelí a větší část nivy promícháme s kolínky, vsypeme na vysypaný a vymazaný pekáč a zasypeme zbytkem sýra. Vejce rozšleháme s mlékem a směs zalijeme. Pečeme v troubě dozlatova.
Uděláme si klasické palačinky. Zelí uvaříme, přidáme na kostičky nakrájené uzené a nasekané houby (podušené). Palačinky…
více o Palačinky se zelím a uzeným
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso…
více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na…
více o Kuřecí maso v sýrové omáčce
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně