g
uzené maso - vařené
ze žebírek, libový bůček apod.
1
sklenice
sterilované zelí
malá
Postup přípravy receptu
Uvaříme kolínka, scedíme a dáme je do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat a překrájíme ho na menší kousky.
Maso, zelí a větší část nivy promícháme s kolínky, vsypeme na vysypaný a vymazaný pekáč a zasypeme zbytkem sýra. Vejce rozšleháme s mlékem a směs zalijeme. Pečeme v troubě dozlatova.
Uděláme si klasické palačinky. Zelí uvaříme, přidáme na kostičky nakrájené uzené a nasekané houby (podušené). Palačinky…
více o Palačinky se zelím a uzeným
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá