g
uzené maso - vařené
ze žebírek, libový bůček apod.
1
sklenice
sterilované zelí
malá
Postup přípravy receptu
Uvaříme kolínka, scedíme a dáme je do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat a překrájíme ho na menší kousky.
Maso, zelí a větší část nivy promícháme s kolínky, vsypeme na vysypaný a vymazaný pekáč a zasypeme zbytkem sýra. Vejce rozšleháme s mlékem a směs zalijeme. Pečeme v troubě dozlatova.
Uděláme si klasické palačinky. Zelí uvaříme, přidáme na kostičky nakrájené uzené a nasekané houby (podušené). Palačinky…
více o Palačinky se zelím a uzeným
V misce si smícháme mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Přidáme v mléce rozpuštěné máslo s hnědým cukrem a…
více o Ainsleys Blueberry Muffins
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med,…
více o Mňamózní perníková bábovka
Párky na konci nařízneme asi 5 cm do křížku. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme po délce na osm pruhů.…
více o Vídeňské párky v těstíčku