V horkém tuku prohřejeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme koření a nakrájený česnek, trochu podlijeme vodou a základ provaříme.
Do vroucího základu vložíme na kostky nakrájené maso, zamícháme a přikryté pomalu dusíme ve vlastní šťávě. Pak vložíme nakrájená rajčata a papriky, zamícháme, podlijeme horkou vodou a vaříme, dokud tuk nevystoupí na povrch. Rýži uvaříme v osolené vodě. Kyselé zelí vložíme na cibuli a přikryté trochu podusíme. Potom do pekáče rozložíme polovinu zelí. Na rozložené zelí klademe vařenou rýži, dušené vepřové a zakryjeme druhou půlkou zelí. Polijeme smetanou a pečeme v troubě asi hodinu. Hotové kološvárské zelí vyklopíme z nádoby na kulatou mísu, pro každého přiložíme kousek uzené klobásy a podáváme s chlebem nebo vařenými brambory.
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience.…
více o Pomazánka z nivy s pivem
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi