V horkém tuku prohřejeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme koření a nakrájený česnek, trochu podlijeme vodou a základ provaříme.
Do vroucího základu vložíme na kostky nakrájené maso, zamícháme a přikryté pomalu dusíme ve vlastní šťávě. Pak vložíme nakrájená rajčata a papriky, zamícháme, podlijeme horkou vodou a vaříme, dokud tuk nevystoupí na povrch. Rýži uvaříme v osolené vodě. Kyselé zelí vložíme na cibuli a přikryté trochu podusíme. Potom do pekáče rozložíme polovinu zelí. Na rozložené zelí klademe vařenou rýži, dušené vepřové a zakryjeme druhou půlkou zelí. Polijeme smetanou a pečeme v troubě asi hodinu. Hotové kološvárské zelí vyklopíme z nádoby na kulatou mísu, pro každého přiložíme kousek uzené klobásy a podáváme s chlebem nebo vařenými brambory.
Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo nasekáme, zalijeme zálivkou z rumu, medu a citrónové šťávy. Lehce…
více o Jablkový salát s ořechy
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina