V horkém tuku prohřejeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme koření a nakrájený česnek, trochu podlijeme vodou a základ provaříme.
Do vroucího základu vložíme na kostky nakrájené maso, zamícháme a přikryté pomalu dusíme ve vlastní šťávě. Pak vložíme nakrájená rajčata a papriky, zamícháme, podlijeme horkou vodou a vaříme, dokud tuk nevystoupí na povrch. Rýži uvaříme v osolené vodě. Kyselé zelí vložíme na cibuli a přikryté trochu podusíme. Potom do pekáče rozložíme polovinu zelí. Na rozložené zelí klademe vařenou rýži, dušené vepřové a zakryjeme druhou půlkou zelí. Polijeme smetanou a pečeme v troubě asi hodinu. Hotové kološvárské zelí vyklopíme z nádoby na kulatou mísu, pro každého přiložíme kousek uzené klobásy a podáváme s chlebem nebo vařenými brambory.
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu