V horkém tuku prohřejeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme koření a nakrájený česnek, trochu podlijeme vodou a základ provaříme.
Do vroucího základu vložíme na kostky nakrájené maso, zamícháme a přikryté pomalu dusíme ve vlastní šťávě. Pak vložíme nakrájená rajčata a papriky, zamícháme, podlijeme horkou vodou a vaříme, dokud tuk nevystoupí na povrch. Rýži uvaříme v osolené vodě. Kyselé zelí vložíme na cibuli a přikryté trochu podusíme. Potom do pekáče rozložíme polovinu zelí. Na rozložené zelí klademe vařenou rýži, dušené vepřové a zakryjeme druhou půlkou zelí. Polijeme smetanou a pečeme v troubě asi hodinu. Hotové kološvárské zelí vyklopíme z nádoby na kulatou mísu, pro každého přiložíme kousek uzené klobásy a podáváme s chlebem nebo vařenými brambory.
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové