Kološvárské zelí

2.46

hodnoceno: 13
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks cibule
    • sůl
    • 4
      ks rajčata
    • 1
      stroužek česnek
    • majoránka
    • 3
      lžíce tuk
    • 2
      dl zakysaná smetana
    • 400
      g kysané zelí
    • kmín
    • 500
      g vepřová plec
    • mletá paprika
    • 2
      ks zelená paprika
    • 1
      ks klobása - uzená
    • 2
      lžíce vařená rýže

Postup přípravy receptu

  • V horkém tuku prohřejeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme koření a nakrájený česnek, trochu podlijeme vodou a základ provaříme.
  • Do vroucího základu vložíme na kostky nakrájené maso, zamícháme a přikryté pomalu dusíme ve vlastní šťávě. Pak vložíme nakrájená rajčata a papriky, zamícháme, podlijeme horkou vodou a vaříme, dokud tuk nevystoupí na povrch. Rýži uvaříme v osolené vodě. Kyselé zelí vložíme na cibuli a přikryté trochu podusíme. Potom do pekáče rozložíme polovinu zelí. Na rozložené zelí klademe vařenou rýži, dušené vepřové a zakryjeme druhou půlkou zelí. Polijeme smetanou a pečeme v troubě asi hodinu. Hotové kološvárské zelí vyklopíme z nádoby na kulatou mísu, pro každého přiložíme kousek uzené klobásy a podáváme s chlebem nebo vařenými brambory.
Zařazení: Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: