Nejprve žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme vaječný koňak, olej, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Nakonec do těsta zlehka vmícháme sníh.
Oddělíme jednu třetinu těsta a zamícháme do ní kakao a lžičku mleté kávy. Do vymazané a hrubou moukou vysypané formy nalijeme část světlého těsta, na něj dáme tmavé těsto, které opatrně lžící protáhneme světlým těstem, a nakonec opět světlé těsto.
Vložíme do vyhřáté troby a pečeme při 180 °C asi 45 minut. Cukr s koňakem a žloutkem utřeme na hustou polevu. Je-li poleva příliš řídká, přidáme cukr. Polevou přelijeme povrch bábovky. Bábovka by měla být vlahá, aby poleva lépe zaschla.
1. Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi…
více o Sušenky z arašídového másla
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno do…
více o Smetanová dýňová polévka